28 Mayıs 2012 Pazartesi

Her yemeğe maydanoz


Her girdiği yerde bir tutam lezzet bırakan maydanoz, aleyhinde hemen hemen hiç konuşulmayan bir bitki.
Maydanoz, C vitamini, E vitamini, B grubu vitaminlerden folik asit, A vitamini yönünden çok zengindir. Taze yenen 8-10 dal (20 gram kadar) maydanoz, yetişkinlerin bir günlük  C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar. Halk arasında mide bulantısı giderici, böbrek taşlarını düşürücü olarak, ayrıca kansızlıkta, halsizlikte, bağırsakların çalışmasında, diş eti kanamasının önlenmesinde, yaraların kapanmasında, romatizmada sıkça yararlanılıyor. Maydanoz aynı zamanda iştah açıyor, ateş düşürüyor. Kadınlarda adet düzenliyor ve organizmayı zehirlerden arındırıyor. Bu yüzden karaciğer karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamaya, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar yolları taşlarına karşı tavsiye ediliyor.
Ayrıca kaynatılıp içildiğinde ve cilde kaynatılmış maydanoz suyuyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Yine maydanoz suyuyla gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor. Sirkeli maydonuz suyuyla yıkandığında saçların uzaması hızlanıyor.
İster çiğ olarak tüketin, ister yemeğinizi ocaktan indirmeden bir tutam maydanoz ekleyin. Evinizin balkonunda bir saksıya diğer çiçeklerin yanına bir demek maydanoz ekmenin evinize neşe katacağını da unutmayın...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Aşkını Şiirlerle Manilerle Yaşat Güncel İlgiç Haberler Çiçek Severler Sosyal Medya Paylaşımları Ve Resimleri Hayret Videolar Resimler İlginç İcatlar Buluşlar Nevşehir Ve Bizim Köy Yok Böyle Bir Şey Çiçek Türleri Hakkında Her Şey Faydaları Kulanım Alanları Sosyal Medya Kapaklar Ve Paylaşımlar Web Sayfa Blogger Araçları Ve Kod Arşivi Otizm Ve Down Sendromu Güle Şiir Güle Sevdam Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals