5 Mart 2012 Pazartesi

Patlıcanın Faydaları


patlıcan: Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.
Patlıcanın Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek agrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.
Patlıcan Nasıl Kullanılır? Patlıcan normalde acı bir besin olduğu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acılığı giderilir. Patlıcan lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Aşkını Şiirlerle Manilerle Yaşat Güncel İlgiç Haberler Çiçek Severler Sosyal Medya Paylaşımları Ve Resimleri Hayret Videolar Resimler İlginç İcatlar Buluşlar Nevşehir Ve Bizim Köy Yok Böyle Bir Şey Çiçek Türleri Hakkında Her Şey Faydaları Kulanım Alanları Sosyal Medya Kapaklar Ve Paylaşımlar Web Sayfa Blogger Araçları Ve Kod Arşivi Otizm Ve Down Sendromu Güle Şiir Güle Sevdam Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals